Wat is het verschil tussen de IT van mijn KMO en een huis?

Het antwoord hierbij is heel simpel. Om IT en de IT-infrastructuur makkelijk en tastbaar te maken, gebruiken we een huis als voorbeeld . Om dit kort te verduidelijken gebruiken we een plattegrond van een huis.

De sterke buitenmuren van je huis zijn een Firewall. Als voordeur hebben we onze Router. Ramen in je huis kan je zien als andere indirecte toegangswegen zoals je website of een VPN (Virtual Private Network) en diverse manieren om in te loggen. In je huis heb je ook verschillende kamers en deuren; in IT noemen we dit Vlan’s (virtual local area network) om je huis op te delen. In een kamer staan er kostbare bezittingen; dit zijn de computers met hun IP-adres.

Hoe zorg jij dat er bij jou thuis niet wordt ingebroken?

Zorg in uw IT voor stevige muren, ramen en deuren. Ook dat deze gesloten en beveiligd zijn met een goed slot. U kan ook een 'alarmsysteem' installeren.

Heeft u door waar ik naar toe wil? Laat uw onderneming even goed beveiligen zoals u huis beveiligd is!

Anders komen de hackers in uw onderneming inbreken en dan is het maar de vraag wat voor schade ze zullen aanrichten!

 

Een korte samenvatting van uw onderdelen van uw IT:

Buitenmuren = Firewall

Voordeur = Router

Ramen = VPN (Virtual Private Network), Log-in's

Kamers = VLan (Virtual Local Area Network)

Bezittingen = PC's met IP-adress

 

Quote:

A modern cybersecurity program must have Board and Executive level visibility, funding, and support. The modern cybersecurity program also includes reporting on multiple topics: understanding how threats impact revenues and the company brand, sales enablement, brand protection, IP protection, and understanding cyber risk. –  'Demitrios ‘Laz’ Lazarikos'

 

Contacteer ons!

Image