Welke effecten heeft een hack op uw KMO? 

Bij een hack denken mensen direct aan de grote som van losgeld. Bij KMO's is dit eigenlijk maar een kleine deel van het totale plaatje.

Een hack betekend downtime en dit betekend verloren omzet. Een hack duurt meestal 1 week maar kan tot 4 weken duren. In deze periode kan er heel veel schade aangericht worden.

Wat zou  dit voor uw bedrijf betekenen?

Doordat je niet kan werken, zijn de mensen op het kantoor tijdelijk werkloos maar u moet ze wel verder betalen.

Als je uw klanten niet kan leveren, verliezen ze hun vertrouwen in u en gaan er zeker een paar naar de concurrentie. Kunnen uw leveranciers leveren, of welk effect heeft dit op hen?

Na een hack is er altijd een grote stapel werk die ingehaald moet worden, hoe groot zal die bij u zijn?

Om een hack op te lossen moet je een incident response team inhuren en dit incident response team zal op dat moment niet goedkoop zijn. Hierbij is dit team niet zeker of u al uw data terug zal krijgen. Wat is de schade als u een deel van uw data verliest of zelfs al uw data kwijt raakt?

En als laatste de imagoschade. U komt hoogstwaarschijnlijk in de krant en UW imago is voor een lange tijd niet meer wat het ervoor was.

Weet u nu ongeveer welk effect een hack zal hebben op uw onderneming. Vermijdt het risico en laat uw bedrijf beveiligen door iGuards.

 

Het is nu wel duidelijk dat de effecten van een hack voor uw KMO verder gaan dan enkel het losgeld en downtime. Om een duidelijk beeld te scheppen vindt u hieronder nog een korte samenvatting van de effecten van een hack op uw KMO:

- Losgeld

- Downtime

- Verloren omzet

- Personeel

- Mentale schade

- Klanten

- Leveranciers

- Incident respons team

- Verloren data

- Heropbouw IT-infrastructuur

- Imagoschade

 

Quote:

Being able to break security doesn’t make you a hacker any more than being able to hotwire cars makes you an automotive engineer.  'Eric Raymond'

 

 

 

Contacteer ons!

Image